Żółtko do mycia włosów Żółtko jako szampon i odżywka do włosów: zmieszaj 2 żółtka z kieliszkiemrumu. Wmasuj połowę papki w wilgotne włosy i pozostaw na nich na 5 minut.Spłucz i wmasuj w skórę resztę szamponu z
Akcja odpieluchowanie ? jak się do niej przygotować?Trudno jest ustalić skąd bierze się strach dzieci przed korzystaniem z łazienki, a dokładniej z toalety. Wszyscy pamiętamy komedię ?I kto to mówi 2? i chłopca widzącego w
Łazienka jest bardzo ważną częścią w naszym domu. Powinna być zawsze czysta i schludna. Tam bowiem myjesz się, czasem zostawiasz ubrania, myjesz zęby i malujesz się. W łazience spędzamy tak naprawdę mnóstwo czasu, a gł
Unikaj mięs przy gośćcu Chorzy na gościec powinni zrezygnować z jedzenia mięsa, podrobów,tłustych ryb, kalafiorów, grzybów, szparagów, rosołu wołowego i zup nakostkach rosołowych! Przy ostrym ataku bólu należy poło
Lakiery i żele Po umyciu włosów nie musisz używać lakierów i żeli, żeby je ułożyć;wystarczy, że do ostatniego płukania dodasz przecedzony sok z cytryny albotrochę octu winnego. Dzięki temu włosy będą lśniące i p
Jaskółcze ziele na kurzajki Jaskółcze ziele, zwane też glistnikiem, rośnie jako chwast na naszychłąkach i jest rośliną bardzo trującą (wyłącznie do użytku zewnętrznego!).Pomarańczowożołtym, gęstym sokiem z łody
Rzeżucha: źródło młodości Rzeżucha jest jednym z najbogatszych w żelazo warzyw; wzmaga aktywność,witalność, dodaje energii. Poza tym pobudza wydzielanie żółci do przewodupokarmowego i przyspiesza procesy trawienia.&h
Mis do snu dla maluszka Faktem jest, że wszelkie poradniki wskazują na to, że noworodek powinien przesypiać około 15-20 godzin na dobę. I tu może Was, jako rodziców czekać pierwsze rodzicielskie rozczarowanie, bo okazuje si
Zwykle szkoły językowe oferują wiele rodzajów kursów. Mogą być to kursy językowe dla dzieci, dla młodzieży, dla dorosłych,a w tych grupach, najczęściej w grupie dla dorosłych, mogą być jeszcze różnego typku kursy spe
Niemalże wszystkie letnie dobrodziejstwa natury, takie jak owoce czy grzyby, można suszyć i po pewnym czasie wykorzystywać jesienią lub zimą. Suszenie to jedna z najstarszych metod utrwalania żywności. Obecnie, dzięki wprowadz