Moda na zdrowe odżywianie ma się coraz lepiej. Na sklepowych półkach, obok standardowych artykułów, coraz częściej możemy znaleźć cukier trzcinowy, przetwory bez konserwantów i pieczywo z pełnego przemiału. Oprócz kupowa
Silny kaszel Przy silnym kaszlu należy pić kilka razy dziennie herbatę z kwiatu lipyalbo z czarnego bzu oraz nacierać szyję i klatkę piersiową olejkiemeukaliptusowym i tymiankowym. Jeśli nie masz tych olejków, możesz też
Ananas na zaparcia Plaster świeżego ananasa jedzony, przed każdym posiłkiem likwidujeciężkie zaparcia. Świeży ananas jedzony przed każdym posiłkiem likwidujeciężkie zaparcia. Świeży ananas działa również napotnie,
Ziemniaki odwadniają W celu usunięcia nadmiarów wody z organizmu, a także obniżenianadciśnienia krwi trzeba jeść dużo ziemniaków, ale gotowanych bez soli. Potas przyspiesza wypłukiwanie złogów przemiany materii, a prze
Trudno nam się rozstać z ulubionym tuszem do rzęs czy pudrem matującym nawet na okres urlopu czy podróży. Nic dziwnego. Malując się codziennie, przyzwyczailiśmy się do swojego kosmetycznego wyglądu. Możemy jednak zabrać z
Sama mama – czyli szczęśliwe macierzyństwoautorem artykułu jest Monika RolaNadrzędna zasada niezbędna do przetrwania trudnych dni: Bądź dla siebie dobra. Wiem, że Twoją główną zasadą jest uszczęśliwianie innych
Poparzone usta poparzone wargi Jeśli oparzyłaś sobie usta albo język, pijąc gorący płyn, natychmiastpoliż i rozpuść w ustach kawałek masła albo powoli napij się śmietany. Touśmierza ból.hastagi na stronie: #poparzo
Unikaj mięs przy gośćcu Chorzy na gościec powinni zrezygnować z jedzenia mięsa, podrobów,tłustych ryb, kalafiorów, grzybów, szparagów, rosołu wołowego i zup nakostkach rosołowych! Przy ostrym ataku bólu należy poło
Czosnek czyni cuda Aby jak najdłużej cieszyć się dobrą kondycją fizyczną i psychiczną,trzeba jeść dużo czosnku. Czosnek poprawia krążenie krwi i przeciwdziałamiażdżycy naczyń, odkaża przewód pokarmowy i drogi odd
Stół grecki to przede wszystkim owoce morza, ser feta, oliwa z oliwek, a także… ryż, który stanowi składnik wielu dań przygotowywanych przez mieszkańców Półwyspu Peloponeskiego. Wybierając się na kulinarną wyprawę