Carbonara Nara i Doner Kebab

Nudle zawsze były niezwykłym produktem: pod szalonymi nazwami kryją się niesamowite smaki. Do tej szalonej gamy produktów dołączają dwa kolejne. Ich nazwa mówi wszystko: Carbonara Nara i Doner Kebab. To nowe wyzwania dla podniebień nudlożerców!

Skąd wzięła się nazwa carbonara? Na ten temat krążą legendy. Jedni twierdzą, że od osób rozwożących węgiel, inni, że od skruszonego czarnego pieprzu, którego dodaje się do tego dania. Jedno jest pewne: carbonara pochodzi z Włoch i jej podstawą jest makaron w śmietanowym sosie. Najczęściej dodaje się do niej czosnek, oliwę z oliwek i np. wędzony boczek. Nie musisz dociekać skąd wzięła się nazwa. Najważniejsze, że teraz, aby zjeść carbonarę nie musisz szukać włoskiej restauracji, ani wertować książki kucharskiej. Jej smak odnajdziesz w nowych nudlach. A głodowi powiedz: Nara!

Doner Kebab to danie, które jest już prawie legendą. Chyba w każdym mieście w Polsce można nabyć to pochodzące z Turcji danie. Teraz miłośnicy kebabów zyskali jeszcze jedną możliwość zaspokojenia głodu – nudle Kebab. Czy to w ogóle możliwe? Nowe nudle Doner Kebab udowadniają, że tak. Aromatyczny, świetnie przyprawiony, gorący i gotowy dosłownie w kilka minut. Oj, warto się skusić!

Nowe warianty nudli pojawią się w opakowaniach w nowej szacie graficznej. Smaki pochodzące z różnych zakątków świata świetnie wpisują się w akcję Przygodożercy 2010, której tegoroczna edycja rozpoczyna się 20 maja 2010 r. W jej ramach ruszy internetowa gra na portalach społecznościowych umożliwiająca wirtualną podróż dookoła świata. Szczegóły tej aktywności zostaną podane na stronie internetowej www.knorrnudle.pl oraz będą promowane podczas kampanii reklamowej w telewizji, radiu i Internecie.

http://media.netpr.pl/pr/161786/carbonara-nara-i-doner-kebab-dwie-szalone-nowosci-knorr-dla-nudlozercow

hastagi na stronie:

#carbonara nara













Tags , ,








Related posts

Top