Obecnie już nie tylko dzieci potrzebują stałej opieki. I o ile jest tak, że wnukami przeważnie zajmują się ich babcie, to już na odwrót przeważnie się nie zdarza – to znaczy, by swoimi babciami wnukowie zajmowali się
Grzyb w plastikowych klapkach Plastikowe klapki, używane w celach higienicznych w publicznychpływalniach, często same stają się rezerwuarem zarazków i grzybów. Podeszwyz gumowej pianki idealnie wchłaniają rozmaite chorobot
Starasz się by Twoje ubrania zawsze wyglądały ładnie i schludnie. Dbasz, by były porządnie wyprasowane i nie pozwolisz sobie na to, by przypadkiem założyć na siebie coś z małą, niewidoczną plamką, gdyż uważasz, że Twó
Cebula na chrypkę Posiekaj cebulę i podgrzej, następnie zawiń w ściereczkę i obłóż niągardło. Chrypkę łagodzi też herbatka z kwiatu szałwii.…
Tłuste włosy Dwa razy w tygodniu myj włosy szamponem zawierającym siarkę, ichtiol albokwas salicylowy. Wcieranie płynów zawierających alkohol i wyżej wymienioneskładniki dezynfekują i odtłuszczają skórę głowy&hellip
Na oparzenia zimna woda Pierwszą i najważniejszą rzeczą, którą należy zrobić przy lekkimoparzeniu jest polewanie rany zimną wodą. To uśmierza ból i zapobiegatworzeniu się pęcherzy. Również przykładanie surowego tar
Brzdąc w opałach na wakacjach – jak mu pomóc? Nawet najczujniejsi rodzice mogą mieć czasem problem z upilnowaniem swojego dziecka. Maluchy mają w sobie bowiem niespożyte pokłady energii i ciekawość świata godną najwięks
Marka WINIARY w styczniu wprowadzi na rynek Bulion na żeberkach – aromatyczną bazę tradycyjnych, polskich dań. Pierwszy na rynku Bulion na żeberkach WINIARY skierowany jest przede wszystkim do miłośników tradycyjnej, pols
Łazienka jest bardzo ważną częścią w naszym domu. Powinna być zawsze czysta i schludna. Tam bowiem myjesz się, czasem zostawiasz ubrania, myjesz zęby i malujesz się. W łazience spędzamy tak naprawdę mnóstwo czasu, a gł
Jakie potrawy kojarzą nam się przede wszystkim z zimą? Oczywiście zupy. Lecz nie zwykłe zupy, właściwe dla każdej pory roku. Zupa zimowa ma zupełnie inne charakter, niż -załóżmy – zupa właściwa do spożywania wiosn